Isnin, Disember 28, 2009

BERNAMA: Kedah yakin julang Piala Emas Raja-Raja

ALOR SETAR, 27 Dis (Bernama) -- Kelebihan beraksi di tempat sendiri akan dimanfaatkan sepenuhnya oleh Kedah untuk merampas kembali trofi Piala Emas Raja-Raja apabila bertemu Perlis dalam perlawanan akhir di Stadium Darul Aman malam Isnin.

Ketua jurulatihnya, Mohammad Ramlee berkata kehadiran penyokong yang ramai merupakan antara faktor penting untuk menyemarakkan semangat pemain mempamerkan aksi terbaik mereka.

Memang tidak dinafikan bahawa bermain di tempat sendiri adalah satu kelebihan bagi kami, namun saya tetap menasihatkan pemain supaya berwaspada ketika beraksi," katanya kepada Bernama di sini pada Ahad.

Dari kiri: Muhammad Al-Hafiz Hamzah, Amirul Nizam Mahadzir, Idris Man, Mohamad Ramlee, Husin Jaafar, Mohd Arfan Rashid dan Mohd Naim Yusoff

_______________________________________________

Mohammad berkata pasukan yang kurang melakukan kesilapan berpeluang cerah untuk menang kerana pentas akhir adalah sesuatu yang berbeza berbanding saingan peringkat kumpulan.

Kedah mara ke perlawanan akhir apabila mengatasi Singapura dengan agregat 3-2 manakala Perlis menyingkirkan Johor dengan agregat 3-0.

Kali terakhir Kedah menjulang piala tersebut ialah pada tahun 2005 apabila mengalahkan Kelantan 2-1.

Sultan Kedah Tuanku Abdul Halim Muadzam Shah dijangka berangkat menyaksikan perlawanan itu.

-- BERNAMA

Tiada ulasan: