Isnin, November 16, 2009

PERR tewaskan Liga Super

Penyerang baru Liga Super Kedah, Zambri Chin diapit oleh dua pemain pasukan Piala Emas Raja-Raja Kedah, Mohd Kamal Azira Abd Manah (kiri) dan Mohd Sany Mat Isa (jersi 5). - Gambar JEEBSION

Kemenangan 1-0 ke atas skuad Liga Super Kedah pada perlawanan persahabatan kedua petang tadi telah memberi sedikit keyakinan buat barisan kejurulatihan pasukan PERR Kedah menjelang pusingan awal kejohanan Piala Emas Raja-Raja 2009 Jumaat depan.


Pasukan PERR yang kembali diperkuatkan dengan sentuhan pemain Liga Super Kedah iaitu Mohd Faizal Abu Bakar dan Muhd Shafiq Jamal menampakkan peningkatan berbanding pertemuan pertama yang diadakan Khamis lalu.

Gol tunggal pasukan PERR dijaringkan pada pertengahan babak pertama melalui jaringan sendiri pemain pertahanan Liga Super Kedah, Mohd Fazliata Taib yang tertampan masuk bola hasil lintangan pemain sayap Mohd Kamal Azira Abd Manah sekaligus memperdayakan Mohd Helmi Eliza.

Berlangsung di Stadium Darulaman, pada separuh masa kedua PERR dilihat agak kehilangan tumpuan. Setelah beberapa pertukaran pemain utama dilakukan oleh Mohamad Ramlee, pasukan bimbingan Hj. Ahmad Yusof berjaya menguasai permainan. Kedah yang beraksi tanpa tonggak utama akibat masalah kecederaan dan tugasan antarabangsa berjaya melakukan beberapa percubaan bahaya. Namun barisan pertahanan PERR yang ditunjangi bekas pemain Liga Super Mohd Sany Mat Isa dan Chun Keng Hong yang bakal menyertai Pulau Pinang musim hadapan terus ampuh bertahan.

Peluang terbaik PERR pada separuh masa kedua hadir pada minit akhir perlawanan melalui penyudah Amirul Nizam Mahadzir yang hanya sedikit melewati tiang gol sebelah kanan pasukan Kedah.

Bagi PERR Kedah, ini merupakan perlawanan persahabatan terakhir sebelum bertolak ke Pulau Pinang untuk saingan sebenar Piala Emas Raja-Raja.

* Pihak PBMK ingin merakamkan ucapan jutaan terima kasih kepada pihak pengurusan, kejurulatihan dan pemain-pemain Liga Super Kedah yang telah memberikan kerjasama serta komitmen yang tidak berbelah bahagi di dalam usaha untuk mempersiapkan pasukan PERR tahun ini.

Tiada ulasan: