Ahad, September 26, 2010

FusionExcel International Taja RM32,000 kepada Pasukan Melayu Kedah


Pasukan Melayu Kedah yang meletakkan matlamat untuk berada di pentas final kejohanan bola sepak Piala Emas Raja-Raja buat kali kedua berturut-turut mendapat suntikan semangat apabila FusionExcel International Sdn. Bhd. bersetuju untuk memberikan penajaan produk.

Melalui usaha Kumpulan ‘Energy for All’ (EFA Group of ASEAN) yang bergerak aktif di sekitar kawasan utara, FusionExcel menjadi antara penyumbang terawal kepada Persatuan Bolasepak Melayu Kedah (PBMK) dengan komitmen bernilai RM32,000 berupa produk kesihatan dan tenaga seperti loket dan termos kuantum sehingga berakhirnya saingan Piala Emas Raja-Raja penghujung Disember ini.

Majlis penyerahan penajaan telah berlangsung Jumaat lalu di Hotel Seri Malaysia Alor Setar dengan pasukan Melayu Kedah diwakili Presiden PBMK, Dato' Hj. Mahfuz Omar sementara dua orang Pengarah Presiden FusionExcel International, Dr. Mohd Fadil Samion dan Mohd Pidzeni Md Amin mewakili syarikat berkenaan.

Turut hadir pada majlis tersebut ialah ahli majlis PBMK, Mohd Firdaus Jaafar, Syed Ahmad Syukri Syed Abdullah, Badrul Hisham Mohd Ridhwan, Pengarah Eksekutif FusionExcel International, Mohd Naain Said dan Pengarah FusionExcel International, Muhamad Sahabudin Senawi.

Dato’ Mahfuz dalam ucapannya melahirkan harapan agar sumbangan besar daripada FusionExcel ini dapat menjadi pembakar semangat seterusnya melonjakkan prestasi pemain-pemain pasukan Melayu Kedah ke tahap yang paling optimum bagi menghadapi kejohanan Piala Emas Raja-Raja yang akan bermula 5 November depan.

Menurut beliau lagi, PBMK juga amat menghargai sumbangan yang diberikan oleh FusionExcel sebagai syarikat korporat, bukan sahaja untuk mempromosikan gaya hidup sihat kepada masyarakat tetapi juga sebagai salah satu cabang pembangunan sukan di Malaysia.

Sementara itu, Mohd Pidzeni menyifatkan penyertaan mereka bersama PBMK sebagai satu penghormatan setelah melihat potensi yang ada pada pasukan Melayu Kedah selain untuk mendekati ahli-ahli sukan di negeri ini agar bakat yang ada pada mereka dapat dikembangkan untuk mencapai kecemerlangan di peringkat yang lebih tinggi.

Khamis, September 23, 2010

Senarai Pegawai dan Pelatih Pasukan Melayu Kedah 2010


PEGAWAI


KETUA JURULATIH: MOHAMAD BIN RAMLEE

PENOLONG JURULATIH: ZULKIFLI BIN MAHMUD

JURULATIH PENJAGA GOL: ISSHAMWIL BIN AZMI

PEGAWAI FISIOTERAPI: MOHD SYAHRIZAL BIN MOHD NADZIR / ROSHYDY BIN ABDUL RAHIM

KITMAN: MOHD SALEH BIN ISMAIL / MD ZAIN BIN SAAD

PEGAWAI PERHUBUNGAN: BADRUL HISHAM BIN MOHD RIDHWANPEMAIN


Penjaga Gol:

MOHAMMAD FIRDAUS BIN ABD ROZAK

MOHD ROSYIDI BIN MD SAREB


Pertahanan:

MOHD ZULFAIZHAM BIN KAMIS

MOHAMMAD NIZAT BIN SALLEH

MUAMMAR NUR HALIM BIN RAHIM

FUGERSON AK SOKOLINKAM

LEW HAN HUNG

MOHD SUFFIAN BIN SAAD

MOHD SOLLAHUDIN BIN MOHD SAID

NARENTHIRAN A/L DASARATHAN

MOHAMAD HAFIZEE BIN HAMID

MOHD KHAIROL BIN OTHMAN

PUTRA ALIF BIN


Pemain Tengah:

MUHAMMAD FIQRRY BIN MD ISA

MUHAMMAD BAHIYUDDIN BIN RAZALI

ANOND A/L CHIM

MOHD FAIRUS BIN HASHIM

MOHAMAD HISYAM BIN MOHD SHOFI

MUHAMMAD KHIDHIR BIN AHMAD MUZAFAR

ABDULLAH BIN YUSOFF

AMMER SYAFIQ BIN ISHAK

ROHAZREN BIN MAT ALI


Penyerang:

WAN MOHD ASRAF BIN WAN ALI

MOHD HAZWAN BIN ZAINUN

MOHD SHAMIR BIN HALIM

MUHAMMAD MUZAWWIR BIN MOHTAR

MUHAMMAD ALIF ASWAT BIN BAHARIN